divendres, 17 de maig del 2019

Vullpellac, Peratallada, Canapost, 28 abr. 2019

Sortim de Vulpellac i ens dirigim a les antigues pedreres dels Clots de Sant Julià: un indret que avui té quelcom de màgic i misteriós. El recorregut que hi fem ressegueix caminets laberíntics que ens fan descobrir diversos indrets i cavitats de diferents fondàries excavades a la roca. Un dels elements més curiós es l’anomenat “Tron de la Reina” situat al punt més elevat. Es tracta d’una roca foradada que podria haver format part d’una antiga capella o ermita ja que s’hi aprecia, gravada a la paret, la forma d’una creu.

Sortim del bosc i continuem en direcció al poble de Peratallada: ens cal seguir bé el «track» per tal de no perdre’ns ja que hi ha molts encreuaments de camins. Quan arribem a Peratallada entrem per uns carrers estrets fins arribar a la plaça, on destaca el castell i la seva torre de l'homenatge. Casualment hi ha una fira de plantes remeieres. Cal remarcar també les muralles i el gran fossat, excavat a la roca viva, que envolta la població, i que dóna el nom al poble.

Sortim del poble i fem cap a Canapost ja que val la pena visitar l’església de Sant Esteve. A l'exterior, per la part de darrera dels absis, hi ha la seva necròpolis medieval on es poden veure unes quantes tombes antropomòrfiques.

Ha sigut una sortida variada i molt interessant.