dilluns, 14 de maig del 2018

Excursió per la capçalera de l'Onyar, 29 abr. 2018

Vam anar per la carretera de Santa Coloma de Farners fins a Sant Dalmai i, essent ja a dins de la població, vam agafar la carretera que va en direcció a Brunyola. Al cap de mig quilòmetre vam deixar els cotxes en un petit aparcament a prop de la riba del riu.

Començàrem a caminar, pel marge esquerre, per un caminet molt agradable, amb una vegetació molt frondosa, fins a trobar la resclosa d'en Borra -antic embassament destinat a emmagatzemar l'aigua que permetia als pagesos poder regar els conreus de la zona. Vam seguir vorejant tota la capçalera del riu fins tornar a la presa. I d'allà, cap a la bassa de can Turon.



El recorregut va seguir cap a can Bosch, fins arribar a l’esplanada de les Guilloteres. En aquest punt el temps es va complicar i amb un moment les primeres gotes es varen convertir en una pluja persistent que ens va forçar a aixoplugar-nos sota el pont de la carretera.

Després d'esmorzar vam pujar al mirador des del qual es pot contemplar tot el volcà de la Crosa, que té el cràter més gran de la península Ibèrica i és un dels més grans d'Europa.

Després de fer una caminada per les vores dels camps de conreu de l'interior del cràter i, veient que continuava fent un temps molt insegur, vam decidir tornar a on havíem deixat els cotxes.