dimarts, 4 d’abril del 2017

Excursió al Talló (Vall del Bac), 26 mar. 2017

Vam deixar els cotxes a l'antic hostal de la Vall del Bac. Consta ja com a hostal al segle XVIII, però avui està tancat.

Vam agafar el camí que va a Oix. A uns dos-cents metres hi ha cal Ferrer del Bac, l'antiga escola. S'hi arriba després de creuar la riera de la Vall del Bac per un pont de ferro. Llavors vam continuar pel corriol que hi ha a mà dreta de la casa. De seguida travessàrem una zona de prats i d'avellaners fins a trobar novament la riera, on vam veure uns saltants d'aigua abans d'arribar al Molí de la Coromina.

Vam deixar la riera i vam seguir un camí que va pujant tota l'estona: des del 550 m havíem d'arribar al cim del Talló, 1278 m. A llevant anàvem veient i deixant enrere el Montmajor (excursió que vam fer el febrer del 2013). En un prat ens vam aturar a esmorzar, breument, perquè encara ens faltava molt de recorregut.

Durant el camí d’ascens, i ja força amunt, ens vam trobar una àrea dominada per grans fajos, on en destaca un dels més gruixuts de Catalunya, amb un diàmetre de tronc d’1,70 metres.

Al cim i a les vessants del Talló, hi ha prats humits de pastura, amb taques de bosc de pi roig i faig. Es veuen cims importants a tot vol, però la vista del Canigó i altres cims del Pirineu és espectacular.