diumenge, 26 d’octubre del 2014

Excursió per la fageda de la Grevolosa, Pic de l'Àliga i Serra de Curull, 19 oct. 2014

Vam deixar els cotxes al Coll de Bracons, que era el punt inicial i final de la ruta circular d'unes quatre hores de durada. El dia es presentava ben assolellat.


La primera part de la matinal va ser per la famosa fageda de la Grevolosa amb alguns arbres monumentals de més de 300 anys de vida i més de 40 metres d’alçada. En arribar a l'ermita de Sant Nazari, situada enmig d’una esplanada i envoltada de roures centenaris, vàrem esmorzar.

Després ens vam enfilar amunt en direcció al Pic de l'Àliga (1.342 m). A mesura que anàvem pujant anàvem gaudint de les vistes de la Plana de Vic però en arribar al cim, i fent un gir panoràmic de 360 graus, el que ens anava arribant als ulls ens va deixar corpresos: el Puigsacalm, Cabrera, el Montseny, Vidrà, Milany, Bellmunt i, a l'horitzó, Montserrrat, el Pedraforca, i els cims del Pirineu.

Baixant des del Pic de l'Aliga vam anar recorrent la carena de la Serra de Curull. Va ser de molt bon fer; i per entremig de faigs i boixos, vam arribar a la Collada de Sant Bartomeu on hi ha el sender que va del Coll de Bracons al Puigsacalm.