diumenge, 9 de març del 2014

Excursió al Balcó i Gorgs de Penjacans, 23 feb. 2014

Vam anar en cotxe fins al parc de Sant Salvador de Santa Coloma de Farners que és on comença l'itinerari que ens va portar fins al Balcó de Penjacans, on vàrem esmorzar.
Des d'aquest punt vèiem als nostres peus una vall estreta i obaga a la qual vam baixar per un corriol que descendia en picat i que, en poca estona, ens va permetre salvar el desnivell.
El nostre itinerari, ara, anava pel costat de la riera, que vam anar resseguint saltant per entre mig de roques encatifades de molses i falgueres fins arribar al gorg del Diable: un sorprenent saltant d'aigua en un racó tancat per una paret de roca, talment com si ens trobéssim al fons d'un pou.
Per continuar el nostre camí vam haver de recular una mica; en poca estona vam ser al gorg de Dalt i, des d'allí, al Castell de Farners.
Per fer més emocionant la darrera part de l'excursió el recorregut de baixada incorporava una "activitat de barranquisme" en un indret engorjat i relliscós anomenat el Pas de l'Ós. Malgrat les dificultats tècniques el repte és va superar gràcies al suport i al gran esperit col·laboratiu de tothom.