dissabte, 1 de febrer del 2014

Excursió a Sant Roc de La Barroca, 26 gen. 2014

Vam deixar els cotxes  a l'aparcament que hi ha al costat de l'església de Sant Martí de Llémena. Érem una trentena de persones i en aquella hora del matí el dia era fresquet però assolellat. Llavors vam tornar a la carretera i vam caminar en direcció a Les Planes.
Després d'uns 550 metres s'ha d'agafar una pista a l'esquerra i al cap d'uns vint minuts un corriol ens porta al cim del cingle. Un cop a dalt, vam seguir la pista pel pla de Can Sotera en direcció sud-est. Després de força estona de caminar vam trobar la cruïlla que va a Santa Lena, que és una altra de les ermites de la zona.
A la part final del recorregut la pista es va acostant al caire de la cinglera des d'on es poden apreciar diverses vistes de la Vall de Llémena. I quan vam arribar a l'ermita de Sant Roc, a la punta de la cinglera (602 m), tot un espectacle visual es va obrir als nostres ulls: els pics de Rocacorba, la muntanya de Sant Grau de Sant Gregori, més enllà, Girona i, al fons de tot, el massís de les Gavarres i Els Àngels. A llevant, el massís del Montgrí i les illes Medes; i, cap al nord, les Alberes i el golf de Roses.
La tornada la vam fer per on havíem vingut. Però, en un punt determinat, cap a la meitat del recorregut, una fita a la dreta ens marca el camí de baixada pel grau de l’Escaió i, un cop a baix, per una pista vam arribar al punt de sortida.