dissabte, 31 de maig del 2014

Ruta per les Gavarres: Calonge, 25 mai. 2014

Una bona colla de companys i companyes amb ganes de caminar ens vàrem desplaçar fins a Calonge per fer la sortida de les Gavarres.
La ruta començava en el nucli de Calonge. Després d'un suau planer, ens vam enfilar ràpidament per una pujada costeruda fins a la Creu del Castellar. Mentre pujàvem anàvem veient unes bones vistes que anticipaven el magnífic panorama que ens va oferir, un cop vam ser a dalt, el mirador de la Creu.
A partir d'aquell puig el camí va planejar una bona estona i, en un indret determinat, vàrem fer una aturada per esmorzar i recuperar forces. Reprenguérem el camí en direcció a Castellbarri, passant per uns bonics camps de vinya, fins arribar al punt més alt del trajecte on hi ha un jaciment ibèric i les restes d'una torre de guaita medieval amb un excel·lent mirador de les valls de Calonge i del Puig d'Arques.
A partir d'aquí el nostre itinerari agafava el camí de baixada. En un punt del descens ens vam desviar uns minuts per pujar a un altre mirador de la zona de la Vall dels Molins: una gran formació de pedres granítiques des d'on també vàrem poder gaudir de unes bones panoràmiques.
Vam continuar baixant fins a trobar la carretera que va de Calonge a Romanyà. La vam travessar i, una mica més enllà, vam agafar el corriol que passa per la riba dreta de la Riera dels Molins, l'anomenat “sender de l'aigua", que vàrem anar resseguint passant per entremig d'arbredes, i aturant-nos de tant en tant per veure les restes de molins i rescloses, fins al punt final del trajecte.
Van ser més de quatre hores de caminada, i vam tornar a casa amb la satisfacció de haver fet una bona matinal.