diumenge, 7 de juliol del 2013

Excursió al Balandrau, 30 jun. 2013

L'excursió al Balandrau la teníem programada per al passat mes d'abril però es va haver de suspendre degut al mal temps. Aquesta vegada el dia va ser assolellat i el cel exhibia el seu blau més intens.
Vam sortir de Quart en cinc cotxes tot terreny i després de passar per Tregurà de Dalt els vehicles van continuar un bon tros per la pista forestal fins arribar al Collet de la Gralla. En aquest punt vam prendre un camí que surt a la dreta de la pista i puja lleugerament. Vam anar ascendit sense massa dificultat bo i contemplant els verds exuberants dels prats de muntanya que aquesta primavera generosa d'aigua i neu ens ha servat esplèndids, en dates que, altres anys, tot seria ja ben exarreït.


Ja vèiem el Coll del Tres Pics quan ens vàrem aturar a esmorzar al peu d'una congesta. Havent descansat vam reprendre el costerut camí. Des del coll gaudirem d'una vista magnífica sobre Coma de Vaca, amb el Torreneules a davant i el Bastiments a la dreta.
Continuàrem la pujada i, després d'haver vist passar a mig aire de la muntanya un nombrós ramat d'isards, anàrem resseguint successivament per cada un dels Tres Pics fins a fer cim en el Balandrau, d'una altura de 2.585 m.
La baixada no va tenir cap dificultat. Les vaques i els cavalls pasturant en llibertat ni tan sols es van immutar al nostre pas. I només les flors de muntanya gosaven desafiar l'hegemonia del blau i el verd.
Al restaurant de Tregurà de Baix vam celebrar el Dia del Soci i el tancament de la temporada actual.