diumenge, 3 de març del 2013

Excursió al Montmajor, 24 feb. 2013


Aquesta sortida ha estat d'aquelles que quan tornes a ser a casa encara hi penses una bona estona i la tornes a fer mentalment. Estàs convençut que ha valgut molt la pena llevar-se d'hora i passar una mica de fred; i recordes el que heu xalat amb els companys de la colla.

Vam sortir de Quart a 4ºC sota zero. Feia fred, molt fred. Però hi havia bon ambient, i molta il·lusió. A mesura que ens acostàvem a la Vall del Bac el termòmetre anava caient i, quan vam ser al punt de sortida, el mercuri marcava 7ºC sota zero. Malgrat tot, s'intuïa un bon matí: i així va ser.


Desafiant el fred i la neu comencem a caminar i entrem en calor molt ràpidament. La pujada ja és davant nostre. Al cap d'una estona les primeres aturades per treure'ns roba del damunt. I amb 30 minuts ens situem al Coll de Reverter. A partir d'aquí trobem uns trams bastant costeruts fins al Coll de Galter, enmig d'uns paratges d'una gran bellesa per la neu caiguda dies abans. Tot seguit enfilem l'últim tram fins a dalt el Montmajor, 1075 m d'alçada. Aquest recorregut final és molt bonic pels boixos i faigs que es troben al seu pas, però també és el més dificultós ja que estem molt a prop del cim. Les roques i la neu acumulada varen fer que anéssim amb la màxima precaució. A mesura que ens acostàvem al cim, sorgien les primeres exclamacions: "que maco", "magnífic" ...

Al cim, ... senzillament impressionant: dia clar, sol radiant, neu, i satisfacció de ser allà dalt. I cims ben coneguts: Canigó, Bassagoda, Comanegra, El Ferran, Gra de Fajol. Hi esmorzem per recuperar forces.

La sortida del cim va ser un xic dificultosa per la neu i el pendent, però de seguida vam agafar el camí que ens portava cap al Coll de Bassa i la Portella fins arribar a la Costa, una masia abandonada. D'aquí cap a la Serra de Sant Isidre, des d'on podíem veure a la nostra esquena l'ermita de Sant Martí de Torralles. Vàrem passar per l'oratori de la Calma, enmig d'uns magnífics paratges. I finalment arribem al Coll de Reverter i d'aquí, de nou, al punt de sortida: l'hostal de la Vall del Bac.