dissabte, 22 de desembre del 2012

Excursió a Sant Quirze de Colera

Aquesta sortida s'havia intentat altres vegades i no havia arribat a terme per diferents motius que tots coneixem: per sort la tercera va ser la definitiva.
El matí es va llevar mig enteranyinat, però a mesura que ens acostàvem al lloc de sortida es va anar aclarint i vàrem tenir molt bon temps. El primer tram del trajecte va ésser una mica costerut, vàrem passar pel costat de Roques Blanques fins arribar al Coll de Pallarols on vàrem esmorzar per agafar forces i continuar el camí: a darrere nostre les vistes magnífiques del Monestir de Sant Quirze.
Reprenguérem el camí en direcció al Puig d'en Jordà i al Coll del Torn amb unes estupendes vistes de la vessant francesa i la Torre de Madaloc fins arribar a la part més alta del Puig de la Calma. Aquí, malauradament, la vista es va complicar perquè una mica de boira ens va fer la guitza. Fem un reguitzell de fotos i agafem la drecera de baixada, una mena de tartera, llarga però de molt bon fer fins arribar al Coll dels Gossos. Al punt de sortida hi vàrem arribar al voltant de les dues de la tarda. Un excel·lent àpat al restaurant -molt recomanable- on havíem aparcat els cotxes, una molt bona sobretaula i cap a casa.


Castanyada al refugi de Sant Mateu, 10 nov. 2012

Tradicional sopar per celebrar la castanyada.