dissabte, 9 de juny del 2012

Celebració del Dia del Soci, 3 jun. 2012

Com l'any passat, l'excursió va ser de tot el dia. El conjunt de socis ens vam desplaçar en sis cotxes fins a Cadaqués: es tractava de fer una excursió en barca vorejant la costa.
El "Sant Isidre", un llaüt amb gairebé noranta anys d'història, ens havia de venir a buscar a Cala Nans, que era el punt de partida.
La caminada fins al far va ser de bon fer. Un cop vam haver esmorzat, un bot pneumàtic ens va portar fins a l'embarcació que ja ens estava esperant.
Tot seguit va començar la navegació costanera en direcció nord fins arribar als penya-segats del Cap de Creus. Bo i resseguint la costa cap al sud el llaüt va fondejar en un indret proper a cala Guillola.
Mentre la tripulació ens preparava el dinar el bot ens van portar a terra. Qui va voler var fer una petita caminada pels voltants i qui no, es va quedar a ran de mar: fins i tot algunes companyes es van banyar a les aigües cristal·lines de la cala.
De retorn a bord vam dinar i quan vam haver acabat de menjar-nos el darrer "tap de Cadaqués" l'embarcació va posar proa al sud ja que el temps, que fins llavors ens havia respectat el programa, és començava a complicar. Vam arribar a la badia de Cadaqués que ja queien les primeres gotes. El xàfec ens el va fer un cop vam haver desembarcat.
Va ser una jornada amb una bona participació dels associats. Un dia per al record.

Excursió a Castellet de Rocafesa, 27 mai. 2012

Vàrem anar en cotxe fins a Sant Martí de Llémena (204 m) i vam aparcar sota l’església de Sant Martí, al peu de la carretera.
El dia era magnífic, calmat, i amb molt de sol i calor però, per sort, quasi tota l’excursió va transcórrer sota l’ombra del bosc d’alzines que hi ha a tota la muntanya.
Vam començar l’excursió travessant la riera de Llémena i fent un petit tram, travessant camps, fins passar a Can Nerós. Després vàrem començar a pujar amb força cap a la cinglera de Rocafesa.
A mig camí de la pujada ens vàrem desviar per anar a veure, sense entrar-hi, la cova de Sant Martí (490 m), la més important del sistema càrstic de Rocafesa. Després de tornar al camí vàrem aprofitar per esmorzar.
Vàrem continuar l’excursió seguint per la cinglera, planejant enmig de alzines, trobant places d’antigues carboneres i travessant una tartera de grans blocs, mentre anàvem veient les magnifiques vistes de la Vall de Llémena .
Finalment va arribar el moment de pujar amb força l’últim tram, fins a Castellet de Rocafesa (704 m). Des del mirador vàrem poder gaudir de les magnifiques vistes de l’olla del volcà Banya de Boc, els cingles de Sant Roc de la Barroca, l’ermita de Santa Lena i la Barroca, i el pla de Sant Joan i de Sant Martí.
Des de aquest punt tornem cap a Sant Martí, baixant amb força fins arribar a la masia en reconstrucció de can Peracaulada (320 m) i, ja més tranquil·lament, arribem a l’ermita de Sant Nazari.
Continuem el camí i després de deixar can Jepanda, a l’esquerra, arribem a la riera de Llémena. L'anem seguint en direcció a Sant Martí, tot vorejant els camps, fins arribar al punt de partida.