diumenge, 6 de maig del 2012

Panedes - Font Picant - Malvet - Romanyà - Aldric, 29 abr. 2012

Després d'una nit de pluja, el dia es va llevar clar i assolellat. Vàrem anar en cotxe fins a Sant Empèlit, al veïnat de Panedes, indret que pertany al municipi de Llagostera.
Iniciem la ruta agafant una pista en direcció a Santa Cristina d'Aro, fins que vàrem enllaçar amb el carril bici. Havent travessat la riera de Salenys, de seguida vam ser a la Font Picant.
I després d'aturar-nos al cementiri de Santa Cristina i de tenir un record per a en Jaume Abel, ens enfilem per un corriol amunt, cap a Roca de Malvet.


L'esmorzar el vam fer a tocar el Mas Ponç. I en reprendre la marxa, un xic més amunt, de seguida vam trobar la carretera que va del Masnou a Romanyà. Aviat vam passar per la casa que havia estat de Mercè Rodoreda per arribar al mirador de les Mirandes, des d'on gaudirem d'unes vistes espectaculars de la Vall d'Aro, de les Cadiretes, i de la plana de la Selva amb el Montseny i les Guilleries al fons.
Quan vam ser al nucli de Romanyà vam seguir el corriol que va cap al cementiri, tot passant pel menhir de la Murtra. Després, vam girar en direcció al puig Aldric fins arribar gairebé al seu cim. En aquest recorregut vam veure el puig d'Arques, el puig de la Gavarra, el coll del Matxo Mort, can Llac, el puig Gros d'en Gironès i, del costat de ponent, a baix al pla, Cassà de la Selva; i més al fons el Far, Rocacorba i el massís del Canigó, al nord.
A partir d'aquí, tot va ser anar baixant: des del mas Salvador, ben bé a sota l'Aldric, fins arribar al pla de Panedes, on vam veure el senyorívol casal del mas Llambí, els orígens del qual es remunten a l’any 1500.
Els ulls se'ns havien anat omplint de totes les tonalitats del verd, dels vermells esclatants de les roselles i de les extenses taques de groc dels camps de colza.
Havíem caminat més de cinc hores, uns vint quilòmetres i mig, segons l'Eloi Madrià, de la Colla Excursionista Cassanenca, que ens havia fet de guia i a qui volem agrair la preparació de la ruta i les explicacions constants que ens va fer al llarg de la jornada.