dimecres, 7 de març de 2012

Excursió a les Escletxes de l'Euga, 26 feb. 2012

Des de Sant Privat d'en Bas vam agafar la carretera rural que va a Vidrà. Vam anar pujant fins que arribàrem al mas Collfred, on vam deixar els cotxes. El dia era molt assolellat i el Pirineu nevat ens oferia uns magnífiques panoràmiques.


Comencem la ruta passant per sota de la Casanova de Collfred en direcció a la Freixeneda. Quan trobàvem un rierol en indrets d'obaga, la pista forestal que havíem agafat, se'ns convertia en una pista de gel degut a les persistents glaçades nocturnes dels dies anteriors.

Arribem al mas de la Freixeneda des d'on contemplem el massís del Puigsacalm des d'una prespectiva poc coneguda.

Tornem enrera i, després de buscar una mica, ens enfilem cap a l'indret on hi ha les Escletxes de l'Euga. Són unes espectaculars formacions rocoses que se'ns obren als nostres peus, al mig del bosc. A moltes d'elles hi podem baixar i les podem resseguir, ja que formen uns passadissos, en alguns llocs força estrets i alts, encatifats de fullaraca. El seu origen geològic són els plegaments que hi hagueren a la zona, durant la formació dels Pirineus.

A diferència de l'anada, per tornar vam passar pel costat d'una gran barraca abandonada que era al costat de la pista forestal que indiquen tots els itineraris.