dilluns, 31 d’octubre de 2011

Excursió al Puig Clarà, 23 oct. 2011

Vam sortir de l’aparcament del Club Nàutic de Banyoles i vam anar resseguint el llac per la vora. Al cap de una estona després de travessar la carretera vam agafar un camí que ens portaria al Puig Clarà.Allà dalt unes impressionants vistes de la ciutat de Banyoles, el seu llac, i alguns estanyols més petits que, si no és des d'aquí, és impossible de veure.
Al mirador que hi ha a dalt de tot vàrem esmorzar. Desprès del cafè vàrem agafar el camí de baixada, pel mig de corriols i bonics camins fins a trobar l’església de Porqueres.

Després de travessar la carretera i vorejar de nou el llac vam arribar al trencall per anar a les “Estunes”: bell paratge amb unes grans esquerdes al sòl de terra que fa anys es varen produir per moviments sísmics. Vàrem poder endinsar-nos en alguna d'elles amb forma de cova i fer unes magnífiques fotografies.

Sortim d’aquí en direcció a la Font de la Puda o Font Pudosa, una petita parada i pel passeig, arribem a l’alçada del camp de futbol. Després anem resseguint el llac fins arribar al punt de partida, el Parc de la Draga, on havíem deixat els vehicles.

Una molt bona matinal: dia esplèndid, una mica més de 13 km. i cap a casa.