dilluns, 4 de juliol de 2011

XXVIII Marxa popular de la Festa Major de Quart, 10 jul. 2011

A les 8 del matí els 238 participants, després de fer un minut de silenci en memòria dels nostres companys Montse Nebot i Enric Ventura i també en record d'en Miquel Pairolí, varen iniciar el recorregut d'aproximadament 12,2 km pels voltants del terme municipal.
Per veure el cartell, els guanyadors i les fotos, cliqueu les tres icones.


Excursió al Puigpedrós, 25 i 26 jun. 2011


Com a cloenda de la temporada, els dies 25 i 26 de juny vàrem fer la sortida al Puigpedrós-Llacs d'Engorgs i Malniu. Vàrem tenir un cap de setmana esplèndid. Sortírem el dissabte al matí de Quart en direcció a la Cerdanya per dinar al poble de Prullans, al Restaurant Muntanya.

Havent dinat vam anar a l'alberg la Bruna de Bellver de Cerdanya on teníem previst pernoctar. I després ens dirigírem al poble d'Arànser. Vam agafar una pista fins el refugi de Pollineres per pujar fins als fantàstics llacs de la Pera. Durant el recorregut vàrem poder gaudir d'unes espectaculars panoràmiques, llacs, rierols i salts d'aigua.

L'endemà va tocar matinar, però va valer la pena: cel blau radiant, ni un sol núvol i força calor. Després de tres quarts d'hora de cotxe vam arribar al punt de partida de l'excursió: el Refugi de Malniu.

El recorregut per arribar al cim del Puigpedrós és fantàstic. De nou veiem unes magnífiques panoràmiques i saltants d'aigua fins arribar al refugi Joaquim Folch i Girona. A partir d'aquí, l'ascensió al Puigpedrós -el seu nom està ben justificat- de 2914 m. És el tercer cim més alt de la Cerdanya. La pujada és forta fins a dalt de tot. A mesura que anàvem avançant vèiem els bonics llacs dels Engorgs i els rierols d'aigua que hi anaven a parar. En vàrem arribar a comptar nou.

Havíem d'aturar-nos a descansar, i menjar i beure per recuperar forces. I al final fem el cim. Hi va haver un esclat d'alegria col·lectiva, primer per la duresa i segon per les impressionants vistes que s'hi poden observar. Després de fer les fotografies de rigor vam iniciar la davallada.

La baixada, malgrat les dificultats que hi va haver, va ser més plàcida: alguna tartera i molta pedra fins arribar al magnífic llac de Malniu. El vàrem vorejar fins trobar el sender que ens conduiria altra vegada al Refugi de Malniu.

Després de set hores de caminada vàrem recuperar forces al refugi amb un bon àpat, bo i comentant les anècdotes d'aquests dos magnífics dies que havíem passat junts, i desitjant-nos unes bones vacances d'estiu.

El nostre agraïment a la nostra companya Neus Moragas que ens va guiar en aquesta sortida.