diumenge, 4 de juliol del 2010

Excursió a Núria, 26 jun. 2010

Com a cloenda de la temporada vàrem fer un cap de setmana al Santuari de Núria. Aquesta sortida tenia com a punt d'origen i destí el mateix Santuari, però abans passaríem pels pics del Noucreus (2803m) i del Noufonts (2870m.) amb una pujada acumulada de 1110 m i una distància aproximada de 13,20 km. És una bonica ruta amb unes espectaculars vistes sobre els cims del voltant, tant a la vessant nord com al sud.



Vam sortir de Quart el dissabte a mig matí per anar fins a Ribes de Fresser. Un cop allà, i després d'encarregar el dinar, vàrem anar al bonic poble de Pardines i, desprès de visitar-lo, vàrem fer l'aperitiu al bar de la plaça del poble. Havent dinat vam agafar el tren a l'estació de Queralbs; durant el viatge fins a Núria vam gaudir d'unes magnífiques panoràmiques. Vàrem pernoctar no gaire lluny del Santuari, al refugi anomenat del Pic de l'Àliga.

El diumenge va tocar matinar, ens vàrem llevar amb un dia radiant i una mica fresc. Després d'esmorzar i carregats d'il·lusió vàrem agafar la pista que de seguida es converteix en un sender i s'endinsa al prats; i en pocs minuts creuàvem el torrent per un pont de fusta. El camí guanya una mica d'alçada i llavors ja vàrem veure el rètol que ens indicava el camí del Noucreus. El camí és prou visible i transcorre paral·lel al rierol. Poc a poc vèiem el Santuari a la nostra esquena que s'empetitia als peus de l'imponent Puigmal. La pujada a part de dura va ésser molt gratificant perquè vàrem poder veure molt de prop algunes parelles de marmotes fent salts i jugant, així com ramats d'isards, cavalls i vaques pasturant. Després de la pujada i d'un l'últim tram amb unes importants ziga-zagues vàrem arribar al cim del Noucreus. La vista és magnífica i podíem reconèixer els cims de Coma de Vaca, Torreneules, Balandrau, Canigó, Puigmal...etc.

Tocava recuperar forces i després d'un descans a dalt, vàrem enfilar el camí cap al Noufonts. Passat el cim del Noucreus es podia veure una bona perspectiva del camí que havíem de fer per arribar fins al Noufonts. El camí baixa bruscament fins al coll del Noufonts per després pujar amb força fins al cim. Des d'aquest cim hi ha una excel·lent panoràmica de tres-cents seixanta graus, de la serralada del Cadí, del Puigpedrós, del Carlit... etc.

Iniciàrem el retorn tot resseguint la carena. És aquí on vam poder contemplar les millors vistes del Santuari de Núria amb l'estany, el camí de Fontalba i el Puigmal al fons. Deixàrem el Pic de l'Eina a la nostra dreta i arribàrem al coll: aquí hi ha una bona vista de Font Romeu amb el Carlit al darrera. El descens s'inicia de manera suau però progressivament la baixada es va fent més forta i comencen les ziga-zagues fins arribar al Torrent de la Coma de l'Eina. En ser al fons de la coma vam enfilar el tram final sense cap dificultat. El rumoreig del torrent de la Coma d'Eina ens acompanya fins que arribem a Núria desprès de sis hores de caminada.




Revetlla de Sant Joan al refugi de Sant Mateu, 19 jun. 2010

Un sopar de revetlla amb bona teca i bon ambient..