dimecres, 21 d’abril de 2010

Excursió a Sant Aniol d'Aguja, 11 abr. 2010Per carretera asfaltada vam arribar fins a Sadernes. Com que teníem una autorització que ens havien gestionat els amics de Tortellà que ens feien de guies, vàrem poder continuar encara un tros més amb els cotxes. Ja a peu vàrem anar resseguint la riera fins a la resclosa, per passar al costat dret i agafar un camí que s'enfila fins al Salt de la Núvia, un estimball amb llegenda que té una vista espectacular pel fort desnivell de més de 200 metres sobre els fons de la vall.
El camí que va de Talaixà a Sant Aniol ens va portar fins a l'esglèsia romànica i la font del mateix nom. Vàrem esmorzar i després vam continuar riera amunt fins al Salt del Brull: un salt d'aigua, de 30 metres d'alçada, que cau sobre un magnífic gorg.

Tot el recorregut de tornada, que vàrem fer pel costat de la riera, és sorprenent per l'aspecte agrest i salvatge de la natura que ens envolta, i pel canvi constant de la fesomia del riu: tan aviat el veiem còrrer entre estretes parets de pedra calcària, erosionada per l'aigua, com estendre's tranquil en àmplies llacunes de poca profunditat, idònies per banyar-s'hi a l'estiu.