diumenge, 1 de novembre de 2009

Un passeig pels voltants de Canet d'Adri, 25 oct. 2009Degut a la falta de pluges, i per tant de bolets, la Junta va decidir canviar la sortida. Vam anar a les Gorgues de la Font de la Torre de Canet d'Adri i vam fer un passeig per entendre el vulcanisme de la zona.

És un recorregut circular de uns 7 o 8 Km d'una durada de 2 hores. Les gorgues de la riera de Canet són úniques a la zona volcànica catalana de tipus alveolar, fruit de l'erosió i on queda al descobert la seqüència de materials volcànics. S'hi ha construït una sínia, una passera i un circuit que facilita la visita per grups reduïts.

Canet d'Adri comprèn el massís muntanyós de Rocacorba (992 m) i els seus contraforts meridionals que separen el pla de Girona de la vall alta de la riera de Llémena, on hi ha el nucli més important de vulcanisme del Gironès els principals afloraments del qual són els puigs d'Adri, de la Banya de Boc i Moner. El puig d'Adri té diversos cràters, connectats amb els de Montbò i Montcal, amb dos corrents de lava que s'escorren cap al SE, al llarg del torrent de Gàrrep i de la riera de Pedrola, més avall de la riera d'Adri.