dimarts, 29 de gener del 2019

Excursió per les Gavarres de Cassà de la Selva, 27 gen. 2019

El dia es presentava gris però, per sort, no ens va ploure. De Quart vam anar amb cotxe fins a la urbanització Mas Cubell de Cassà de la Selva. I d'allà vam agafar la pista asfaltada que va cap als Metges. La vam seguir fins a la bifurcació d'on arrenca la pista que va cap a can Vilallonga, on vam deixar els cotxes.

I vam començar la caminada passant per can Vilallonga Petit, pel mas Bassets i can Bota, fins arribar a l'Era de la Llaca, on vam esmorzar. Es tracta d’un lloc enlairat en forma de roquissar amb vistes  a la vall de Calonge que s’eixampla fins al mar. Damunt les roques hi ha una gran fita que separa els termes de Cassà i Santa Cristina d'Aro. A prop de la pedra, en direcció nord, hi ha les restes de la casa o mas d'on pren el nom.

Quan vam reprendre la ruta vam passar per la urbanització de Les Gavarres, el coll de Llumeneres, i la ruta de l'aigua de can Vilallonga amb els seus aquaductes. Després d'aturar-nos al mas, vam tornar al punt inicial: havíem fet uns quinze quilòmetres en poc més de tres hores.