divendres, 5 de maig del 2017

Excursió a la Vall d'Hortmoier, 30 abr. 2017


Tot i la previsió de mal temps, una bona colla ens vam trobar a les set del matí per fer aquesta excursió. Després d'una hora de cotxe, i ja preparats per caminar, vam sortir de la casa de turisme rural de Can Pei, passat Oix, per fer els quasi dotze quilòmetres de recorregut. Estàvem convençuts que, si el temps no ens ho esguerrava, tindríem un matí espectacular: i així va ser.

Primer vam fer una mica de pista per escalfar musculatura fins a trobar l'encreuament i, des d'allà, pujar cap al Salt dels Liberals: un recorregut molt bonic entre boixos que quasi feien impenetrable la llum del dia. Anàvem veient saltants d´aigua, i gorgs on l'aigua s'entollava, i vam haver de travessar diverses vegades el riu fins arribar a la Palanca del Samsó: una pont molt bonic de fusta que creua el Llierca.

Després de passar per uns roures de dimensions impressionants, vam seguir el recorregut, gaudint d'uns paisatges magnífics, fins arribar a l'església de Sant Miquel d'Hortmoier. De tornada, i per un camí diferent, retornàrem a la Palanca del Samsó per creuar a l'altre costat del Salt dels Liberals amb unes vistes espectaculars del costat per on havíem pujat.

Al final vam arribar al punt d'inici mentre érem observats per una parella de voltors que, des de les roques, miraven el nostre pas, i per algunes cabres enfilades als penya-segats.