dissabte, 11 d’abril del 2015

Ruta pels graus d'Olot i de la Portallera, 29 mar. 2015

Tot i ser la festivitat del Ram una bona colla ens vàrem desplaçar fins a la Vall d'en Bas per fer la ruta programada del Grau d'Olot i el Grau de la Portallera. El recorregut és circular, d'uns deu quilòmetres, i de bon fer: una caminada que s'inicia justament a la sortida del camí ral que va d'Olot a Vic.
La primera part del recorregut és una mica costerut fins arribar a l'Hostal del Grau, lloc de tradició de bandolers on, segons s'explica, varen penjar-hi alguns contrabandistes de l'època. Per la bellesa de la pujada ja val la pena fer l'esforç.

En aquest lloc vàrem recuperar forces. I tot seguit iniciàrem el descens travessant rieres, alguns saltants d'aigua i prats de pastura fins arribar a l'esplanada de Falgars. Des de aquí vàrem agafar el camí que porta al grau de la Portallera, amb alguna dificultat per la forta pendent però també d'una gran bellesa. Un cop acabat aquest descens vàrem continuar per un camí que ens va portar a veure altres saltants d'aigua, fins arribar al punt de partida.